Nellie
Yoga World
LivsstilRecept

Gröna smoothies

Hej!
Ny månad igen. Jisses vad tiden går! Under mars har jag druckit citronvatten, VARJE DAG. Jajemen. Varenda en faktiskt, även om det de sista dagarna blev ljummet vatten med några stänk från pressade citroner på flaska. Om du kör med citron på flaska så var noga med att kolla på innehållsförteckningen så att det är 100% citronjuice (och inte någon citronsyra, varför kan du läsa här).

Citronjuice

Även om mars är slut så kommer citronvattnet precis som vinterbaden hänga med in i april och förmodligen ännu längre… Det är det som är så härligt med att ha ett specifikt fokus en månad, det timmer bli en del av vardagen och då är det mycket lättare att fortsätta med det som gör en gott. Apropå det så har jag verkligen saknat de kalla baden även om jag inte varit speciellt sugen på dem när det under de senaste veckorna har regnat på tvären här i Skåne. Men i lördags tog jag tillfället i akt när solen sken och jag ändå skulle ut mot kusten och vara med på en yoga-workshop i handstående (så himla kul!) på My Yoga Room på Limhamn. Alltså det är svårt att förklara hur underbart det är. Jag förstår att det verkar galet, man måste nog uppleva det för att riktigt förstå. 🙂

Ok, tillbaka till temat för APRIL som är Gröna smoothies! Ingen har väl missat att de påstås ha massor av hälsoeffekter och är fulla med vitaminer och antioxidanter mm. Jag börjar med att göra fruktsmoothies och addera något grönt pulver. Idag blev det spirlulina (för att jag redan hade det hemma). Målet är att successivt minska på frukten (det söta) och öka på grönsakerna, för att få ännu högre näringsinnehåll. När det gäller mat så är det primärt näringen jag är intresserad av även om energiinnehållet också är relevant att ha någorlunda koll på.

Grön smoothie_spirulina

Dagens smoothie gjorde jag på följande sätt:

En (fryst) banan
En näve fryst mango (ca 1 dl)
Stammen + några buketter från en broccoli
5 dl vatten
2 dl havredryck
1 msk spirulina
1 msk citronjuice (utan citronsyra)

Mixa allt samman och smaka av. Mer vatten, havredryck eller citron? Det blev rätt mycket så jag fyllde 3 glasflaskor á ca 2 dl. Kanske inte optimalt ur näringssynpunkt men väldigt tidsbesparande. Så nu har jag smoothie till kommande 3 mornar, om jag nu inte råkar ta en till mellis någon dag också.

Grön smoothie_spirulina

Har du något tips på vad som är gott i en “riktigt” grön smoothie? Vulka grönsaker? Vilka pulver?

Vi hörs! /Nellie – gillar grönt

2 kommentarer

    1. Åh, det låter som en bra kombination. Har dock aldrig riktigt gillat stjälkselleri men det är kanske tillsammans med det andra. 🙂 Tack för tips!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.