Nellie
Yoga World
Famlijeliv

När sorgen tar tag i en

För ett tag sedan fick jag ett telefonsamtal som skapade obehag i hela kroppen. Jag visste redan när jag såg på displayen vem som ringde att något inte stod rätt till. Varför vet jag inte, för det hade lika gärna kunnat vara väldigt positiva nyheter, men det var det tyvärr inte. Det liv som hade skapats fick aldrig chansen att ta ett endaste andetag.

En bebis som dör på vägen ut till denna värld känns så oerhört tragiskt. Den är liksom klar och redo att möta sina föräldrar (min bror och hans sambo) och livet utanför mammans mage. Men så går något fel och rätt ofta (ca 50% av fallen) får man ingen förklaring till vad som hänt. Det finns så många frågetecken och tänk om… scenario att det bara snurrar i huvudet.

När jag fick den tråkiga nyheten blev jag först chockad och nästan förstelnad. Sen brast det. Totalt. Och som jag har gråtit. De första dagarna var det såklart som värst och sedan har det successivt känts lite lättare. Att prata om det som hänt med resten av familjen har varit helt avgörande för att komma vidare i sorgeprocessen. För även om det inte är jag som är direkt drabbad så känner jag med dem som är. Och det gör ont när de som står en så nära råkar ut för något så sorgligt.

Samtidigt är det svårt att ens föreställa sig hur föräldrarna känner och upplever situationen. Det är så mycket praktiskt som ska fixas. Namn ska ges och begravning planeras. För ett barn som just fötts. Så svårt att ta in. Sen är det vardag igen. Fast allt är förändrat. Barnrummet som stod redo är tomt och ska packas ihop. Eller, vad gör man?

Det som slår mig är hur mycket kärlek och styrka jag ser genom det tragiska som hänt och hur hela familjen sluter upp och finns där för varandra. Det är så fint. Det är nämligen inte helt lätt att veta hur man kan kunna stötta någon som går igenom en så svår period. Det som är uppenbart är hur närvarande alla blir och hur tydligt det blir vad som verkligen betyder något. All kärlek till alla som behöver lite extra just idag.

Vi hörs! /Nellie – sorgsen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.