Nellie
Yoga World
Livsstil

Att stå på egna ben

Hej!
Nu är den klar, förvandlingen från Mitt yogaliv (du vet där Liv delade med sig av sitt vardagsliv med yoga) till detta, en helt egen blogg här på Yoga World. Det är med något skräckblandad förtjusning som jag nu skriver här helt på egen hand, utan någon att diskutera och planera alla inlägg tillsammans med. Jag vill tacka Marie för inspirerande och utvecklade samarbete med bloggen. Vi kommer fortsätta med Mitt yogaliv även framöver, men i en annan tappning, nämligen som vi först började, med yogaböcker. Om du vill hänga med på den resan så finns vi på mittyogaliv.se och som mittyogaliv på Instagram.

Men nu är det alltså jag Nellie som kör solo här på bloggen. Jag är den enda skåningen i bloggskaran och kommer fortsätta dela med mig av yoga i vardagen (ungefär på samma sätt som vi gjort tidigare) men det blir även en del inslag av hur det är att jobba som yogalärare samt rapporter från olika yogaställen och yogaevents som jag besöker. Vad tror du om det? Kan det vara nåt som är kul att läsa om? Finns det något annat du vill vet mer om? Låt mig veta!

Det här med att stå på egna ben är både härligt och läskigt. Det är härligt att kunna skriva precis vad jag vill, när jag vill och inte ta hänsyn till någon annan, och det också precis det som är det läskiga, att det är mig och endast mig det hänger på. Jag är visserligen en van solo-körare som ensambarn med skilda föräldrar fick jag tidigt lära mig att ta hand om mig själv, något jag har haft stor nytta av genom livet. Det var inget curlande där inte. Men det har varit tryggt att ha Marie med som har en annan ingång till yoga och därför kunnat ge ett annat perspektiv och sett till att jag inte svävar iväg för mycket.

Jag ser mig själv som en självständig kvinna som står stadigt på jorden, med förmåga att fixa det mesta livet erbjuder (eller kastar på mig). Jag var en ”jag kan själv”-person redan från tidigt ålder (alltså även efter att den utvecklingsfasen var över) och jag kan göra massa saker på egen hand, men jag har kommit på att jag inte behöver göra allt själv och tar numera mer än gärna hjälp från min omgivning. Det är en skön känsla att våga släppa taget, släppa kontrollen och låta andra människor få bidra till mitt liv.

Hoppas du hänger med mig framöver här på bloggen. Det vore väldigt roligt att få lära känna dig som läser lite bättre. Vem är du och vad tycker du om att stå på egna ben?

Vi hörs! / Nellie – nyfiken i en strut

18 kommentarer

 1. Grattis till nya bloggen 🙂
  Att stå på egna ben är viktigt, men också kunna ta sig upp när man ramlar.
  Jag vill gärna läsa om mentala delar av yogalivet

  1. Vad kul att du vill hänga med här. 🙂 Ja, viktigt att kunna ta sig upp när man ramlar, och kanske också att våga (tillåta sig själv att) ramla. De mentala delarna är min utmaning inom yogan och jag lovar att skriva om hur jag tar mig an det framöver. Tack för input. <3

 2. Hej Nellie! Ska bli superkul att följa dig även här! Ja det där med att stå på egna ben.. håller med om att det är härligt! Energigivande och ger härliga kickar!<3 Men inte bara läskigt tycker jag. Jag är superskraj emellanåt, så skönt att höra att även du tycker att det darrar i knäna lite. Jag är nyfiken på de filosofiska delarna inom yoga. Hur förhåller du dig till det? Dina tips, det du gillar och vad du tycker är svårt kanske?

  1. Härligt att du vill hänga med här Christina. 🙂 Ja, vi är nog alla lite skraja ibland, fast det är inte alltid vi erkänner det. 🙂 De filosofiska delarna vill jag förkovra mig i ännu mer och lovar att skriva om det framöver. Tack för att du tog dig tid att skriva. <3

 3. Grattis Nellie! Kommer följa dig även här. Du är en stor inspirationskälla och sprider glädje omkring dig och dina yogapass.
  Lycka till 💖

 4. Hej Nellie!
  Vad roligt att du bloggar vidare. Har följt Liv ett tag och ser fram emot att följa dig även i detta format…på egna ben. Hoppas också att få se mer av dig IRL framöver i nya yogasammanhang🤗🙏

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.