Nellie
Yoga World
Livsstil

Sjuk när man har mens?

Det har gått upp för mig att jag är oerhört påverkad av min min menscykel och det känns nästan som att jag är sjuk just innan jag får mens. Jag känner min seg, svag, trött, ledsen och har ont i kroppen. Och så har jag ömma bröst och konstiga domningar i benen. Just denna gång har jag även någon form av nackspärr men om jag kan skylla även det på mensen och hormonerna är oklart. Det kan även bero på alla kullerbyttor som jag och den lilla loppan gjorde på familjparkour-träningen i helgen. Men även om jag bortser från nacken så känner jag mig rätt hängig.

Jag förstår att det kan verka som att vi kvinnor överdramatiserar saker ibland, men det är faktiskt inte så konstigt om vi gör det. Ibland känns det som om hormonerna styr våra liv och det enda vi kan göra är att spänna fast säkerhetsbältet och åka med…? Under väldigt många år jag har kört på och tänkt att det är väl bara att acceptera läget och jobba på. Men nu tänker jag, ska det verkligen vara så?

För ungefär ett halvår sedan började jag kartlägga min menscykel och hur jag mår och känner mig i de olika faserna. Fast helt ärligt hade jag inte vidare bra koll på vilka faser som ingår i menscykeln så jag började läsa på lite. Ju mer jag har läst ju mer intresserad har jag blivit och jag upplever att det finns väldigt många luckor kvar att fylla.

I samma veva pratade jag med min granne Thale som jobbar som osteopat i Köpenhamn. Hon är specialiserad på just kvinnor och kvinnohälsa och hon kände så väl igen min berättelse. Hon i sin tur berättade att hon var väldigt trött på att pendla så långt varje dag och funderade på att hitta ett jobb närmare hemmet.

Efter några fler samtal över tomtgränsen landade vi i att göra något tillsammans. Något som är helt fokuserat på kvinnor som vi kan nå ut till på bred front. Fröet om en digital utbildning om menscykeln var sått… och sedan dess har vi jobbat flera dagar i veckan med att definiera allt från vem vi vänder oss till och vad vi vill uppnå med denna utbildning. Just nu är vi mitt i stormens (kursuppbyggnadens) öga och det är lika delar spännande, roligt och svårt. I april ska vi lansera utbildningen. Håll utkik på fokuskvinna.se

Vi hörs! /Nellie – mensnörd

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.