Nellie
Yoga World
Yogalärare

Yoga i skolan

Under hösten har jag tillsammans med två andra yogalärare tagit fram konceptet Yoga i skolan. Just nu testar 36 skolor konceptet och hittills har vi fått mycket positiv feedback.

Yoga i skolan är en prenumerationstjänst som gör det möjligt att praktisera yoga i skolan. Tjänsten är baserad på korta filmsekvenser på ca 5 min som kan används som en paus eller brain brake under ordinarie lektionstid. Varje sekvens inkluderar både andning och fysiska positioner som skapar tillfälle att släppa krav på prestation samt  möjlighet att observera och bli medveten om sina tankar och känslor. 

Yoga i skolan gör det enkelt att praktisera yoga i klassrummet. Det krävs inga förkunskaper, anpassade lokaler eller inköp av material. Läraren behöver inte förbereda något utan är med som deltagare tillsammans med eleverna. Ni behöver bara ställa er upp, köra igång filmen och yoga tillsammans!

Yoga i skolan är ett verktyg som skapar förutsättningar för all skolpersonal att jobba förebyggande med hälsa. Vi hoppas att Yoga i skolan ska bidra till att öka den fysiska och mentala hälsa och därmed skapa en bättre arbetsmiljö i skolan, för både lärare och elever.

Är du intresserad av Yoga i skolan och hur det kan stötta din kommun/skola/klass i förebyggande hälsoarbete? Tveka inte att höra av dig! Du når mig enklast på nellie.rolf@gmail.com

Vi hörs! /Nellie – förväntansfull

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.