Nellie
Yoga World
Yogalärare

Jobba som yogalärare

Jag har tidigare skrivit om hur min resa som yogalärare började och tänkte nu fortsätta den historien…

2013 när mitt äldsta barn var ca 1 år började jag leda yogaklasser igen, nu på Studio S i Staffanstorp. Men det var inte bara yoga som stod på mitt schema utan även högintensiv tabata (hade precis blivit populärt då) och rörlighetsträning, Yoga light som vi kallade det. Fördelen med att vara på ett mindre gym är att en kommer mer nära deltagarna och det finns ofta möjlighet att testa nya typer av pass. Petra som grundat och fortfarande driver Studio S var alltid öppen för förslag och lät oss instruktörer vara med och utveckla verksamheten. Det tycker jag är mycket bra egenskaper hos en ledare! Nackdelen då med träningsanläggningar av modell mindre är att det inte finns så många som leder varje typ av pass vilket gör det sårbart när någon blir sjuk eller behöver vara ledig. Så efter ett lite mer än ett år tog jag steget vidare… eller rättare sagt tillbaka.

Jag återvände till Gerdahallen, där yogaresan en gång började. I den lilla yogasalen delade jag med mig av all nyvunnen kunskap och alla erfarenheter som jag samlat på mig sedan sist jag var där. Det var ett kärt återseende även om det stormade en del kring Gerdahallen vid denna tiden. Efter ungefär två år på Gaerdahallen, inklusive ytterligare barnafödande, var jag till slut redo att stå på egna ben. Så jag startade en enskild firma och tog farväl av mina kollegor på “Gerda”.

Jag och Johanna Wallén

2016 började jag alltså en ny resa, som egenföretagare med fokus på yoga, dock som en sidobusinness bredvid mitt vanliga kontorsjobb. Jag hade förmånen att träffa underbara Johanna Wallén som så generöst bjöd in mig till sin yogacommunity i Dalby och hjälpte mig igång med mina egna klasser. Vi hade uteyoga på Dalbybadet under sommaren och under hösten som kom hyrde vi båda in oss hos Hanna i Södra Sandby. Det var en alldeles speciell känsla att leda de första yogaklasserna i egen regi. De människorna har kommit dit för att yoga med mig och jag har möjligheten att ge dem verktyg och insikter för att öka sin livskvalitet, för det är vad yoga handlar om för mig, att öka prana, livskraften, i kroppen.

Under de senaste tre åren har jag hunnit byta yogalokal men är fortfarande kvar i Södra Sandby. Jag har även skapat ett yogaspace hemma i min källare som främst används till PT-yoga-pass. Jag har fortsatt utbilda mig på många olika sätt inom yoga, både för att bli en bättre lärare men även för att kunna undervisa fler typer av yoga. På så vis kan jag nå en större grupp människor och har någon form av yoga att erbjuda för alla. Under förra året kom även Maja till Sandby och jag fick en ny yoga-kollega. Man skulle kunna se det som konkurrens, man jag tycker att det är så mycket roligare att jobba tillsammans! Jag är helt övertygad om att det finns plats för alla! Jag och Maja erbjuder olika event och workshops tillsammans och Maja har precis som jag egna regelbundna klasser i yogalokalen i Sandby.

Under det senaste året har det genomförts en större omorganisering på mitt kontorsjobb och jag har känt under en ganska lång tid att jag har gjort mitt på det företaget. Så juli 2019 står jag nu här, helt på egna ben, utan någon trygg anställning i ryggen, och det känns helt underbart! Lite pirrigt absolut men mest väldigt spännande och roligt. Vad ska det bli nu då? Jo, mer yoga! Men jag kommer även jobba med kommunikation och sociala medier på olika sätt. Just nu har jag ett par bollar för mycket i luften och försöker strukturera mig och tagga ner för att inte göra ALLT på samma gång (vilket är väldigt svårt för att var mig). Är det något jag har så är det idéer, och jag är en jäkel på att starta upp saker… 🙂

SUP-yoga_Nellie Rolf

Under sommaren blir det såklart SUP-yoga i Sibbarp, Malmö och så har jag ett par andra projekt på gång… Summa sumarum, vägen till att jobba med yoga kan se väldigt olika ut och det finns inget rätt eller fel. Välj det sätt som passar dig så att undervisa yoga ger energi snarare än tar. Har du vägarna förbi Skåne i sommar så kom och testa att yoga på vattnet med mig. Det är en underbar upplevelse!

Vi hörs! /Nellie – yogalärare och kommunikatör

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.