Nellie
Yoga World
Vardagsyoga

Yoga i naturen

Det är något visst när man kan flytta ut sin yogapraktik utomhus. Att känna värmen från solen, vinden mot huden och höra fåglarna kvittra. Det ger verkligen en extra dimension till yogan och även om jag gillar att yoga till musik så upplever jag att jag kan vara ännu mer närvarande och njuta mer både av rörelserna och vilan.

Ibland rullar jag ut yogamattan på trädäcket i trädgården men om sanningen ska fram så är det oftare så att jag stannar någon stans i skogen när jag är ute på promenad, eller i bästa fall, en löprunda. Det blir i regel något som jag känner att kroppen behöver för stunden och det är sällan något avancerat, utan handlar oftast om att stärka mina svagheter och öppna upp de ställen i kroppen som krånglar lite. För min del handlar det framför allt om att stabilisera OCH mjuka upp mina stela höfter. 🙂

Att kombinera yoga och löpning/jogging/gogging/promenad tycker jag är ett ypperligt sätt att röra på sig och samtidigt komma ut i naturen. Bara att vara ute i skogen gör att jag mår bättre, och lägger man till både fysisk aktivitet, rörlighet och meditation till det så blir det den perfekta cocktailen för mig och mitt välmående.

Jag känner mig lyckligt lottad som har tillgängligheten till en så vacker skog bara ett par hundra meter från ytterdörren. Bland det bästa jag vet är att ta en sväng i grönskan på morgonen efter lämning på skolan. Oftast har jag druckit mitt citronvatten innan jag lämnar huset och när jag kommer hem igen smakar det väldigt gott med frukost.

Var och hur yogar du helst?

Vi hörs! /Nellie – naturfantast

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.