Nellie
Yoga World
FamlijelivLivsstil

Styrketräning

Ny månad och nytt tema. Under maj månad är det fokus på styrketräning, något som jag hållt på med rätt mycket i mina unga år, eller yngre i alla fall (läs typ 10 år sedan). Jag tycker det är gött att känna musklerna arbeta och jag har (eller hade?) ganska bra förutsättningar att bygga muskler. Nu ska jag ta bättre vara på denna fördelen än jag gjort de senaste åren.

Just nu är jag inte direkt pepp på styrketemat (mensen är på väg…) men det kommer förhoppningsvis. Är det förresten fler som känner sig svaga och ynkliga dagarna precis innan mensen? Att träna känns inte alls aktuellt. På sin höjd blir det en promenad eller lugn yoga.

Men innan jag går in på upplägget för styrketräningen tänkte jag summera förra månaden som hade temat Gröna smoothies. Fail är den korta summeringen av det. Jag gjorde några tappra försök att få till en rutin med smoothiedrickandet men i ärlighetens namn gick det inget vidare. Först provade jag fruktsmoothie med någon grönsak och grönt pulver. Det var gott, men jag gjorde det bara en gång, även om det då blev smoothie för nästan hela veckan. Sen gjorde jag en enklare variant (utan mixer) med äppeljuice och ett par olika gröna pulver. Tvi. Det varken smakade eller luktade något vidare. Då tappade jag sugen och sen blev det inte några fler försök.

Summa summarum så verkar Gröna smoothies inte riktigt vara min grej, i alla fall inte att göra dem själv. Jag tror jag håller mig till citronvatten på mornarna och satsar på grönsaker i fast form på lunchen och middagen istället.

Hur ska jag då ta mig an maj-temat styrketräning? Jo, det kommer bli hemmaträning rakt igenom. Jag har inte alls lust att ta mig iväg till något gym och för mig funkar det alldeles utmärkt att träna hemmavid. När jag gjorde årets lista hade jag dock tankar på att träningen skulle göras mestadels utomhus.

Fotograf: Jenny Thorell (för tidningen Amelia)

En an mina favoritträningstillfällen är att träna medan barnen leker på någon lekplats. Tricket är att ha på sig träningskläder och jobba med enkla övningar i ganska många set, så man leka lite med barnen emellanåt också. Det är också kul att involvera barnen i övingarna men då får man vara flexibel för man vet ju aldrig när de tröttnar…

Vi hörs! /Nellie – beef to be

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.