Nellie
Yoga World
Livsstil

Vad unnar du dig?

Hej!
Imorgon fyller jag år. 42 tydligen (trodde det var 43 tills igår så plötsligt känner jag mig lite yngre). När jag fick frågan vad jag vill göra på min födelsedag så visste jag direkt vad jag skulle svara. Jag vill bada, utomhus (badhus gillar jag inget vidare). Och så vill jag gärna springa en runda i skogen, helst tillsammans med min man. Att vara utomhus är nog något av det härligaste jag vet. Gärna med sol och sval luft som det är ganska ofta under våren. Just mitten av April kan ju vara lite lurigt, jag har firat mina födelsedagar både i shorts och vinterjacka. Och detta år ser det ut att bli det senare.

Det här med att önska vad en vill göra, vad man vill unna sig, borde inte det vara sånt vi mår bra av? Oftast handlar “att unna sig” om att göra något som inte är bra för oss men som vi gillar, t.ex. att äta godis. Är det verkligen att unna sig? Jag menar inte att vi ska sluta äta godis men vad skulle hända om vi gjorde det utan att rättfärdiga det med att “vi unnar oss”?

Jag vill unna mig sådant som min kropp mår bra av, och sådant som jag vet att jag behöver för att må och fungera på bästa sätt. Här kommer 20 saker som finns på min unna-lista. Inget kostar pengar eller kräver några extraordinära resurser. Låt dig inspireras eller provoceras… oavsett vilka känslor det väcker inom dig, fundera på vad du vill unna dig framöver?

Nellie Rolf_rockstar

20 saker att unna sig

 1. En promenad i skogen efter lämning på (för)skolan
 2. Att äta en god och näringsrik frukost
 3. Yoga och/eller meditation
 4. Pauser under dagen för att få igång blodcirkulationen och vila hjärnan
 5. En lunchpromenad, kanske med en vän (IRL eller på telefon)
 6. Ekologisk (och vegetarisk) mat lagad från grunden
 7. Vardagsmotion
 8. Närhet och min kära
 9. Kalla bad
 10. Regelbunden motion
 11. Att ligga på soffan och vila mitt på dagen
 12. Skogspromenad innan hämtning på skola/förskola
 13. Lyssna på och lära av andra människor
 14. Godsaker med näring och bra energi
 15. Någon form av rörelse varje dag
 16. Hemma-SPA med bastubad
 17. Att läsa en bok i solen på altanen
 18. Vila i en hängmatta
 19. Tystnad (så jag kan lyssna på min inre röst)
 20. Lätt skogsjogg utan krav på prestation

Ibland kan det kännas svårt att gör bra val, som är rätt för en själv. Men när jag läser min unna-lista så är det egentligen ganska enkelt. Det finns så många små saker i vardagen som en kan unna sig, det gäller bara att komma ihåg det, välja att prioritera det, och skapa utrymme för att det ska bli av.

Så, vad unnar du dig?

Vi hörs! /Nellie – 40+

1 kommentar

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.