Nellie
Yoga World
Yogalärare

Vänskap genom yogan

Hej!
Yogan hjälper mig att vara en något mer samlad och avslappnad person. Yogan hjälper mig även landa i kroppen och lyssna på hur den mår, på riktigt, längst där inne. Bara det är väldigt bra anledningar till att yoga. Som pricken över i:et och grädde på moset så har yogan också fört mig samman med så många helt fantastiska människor.

På Gerdahallen i Lund började jag min yogaresa och där träffade jag Maja som jag numera delar yogalokal med i Södra Sandby (utanför Lund). Vi har våra regelbundna klasser och hjälps åt med saker som marknadsföring och fix i yogalokalen. Vi har även en hel del roliga event planerade framöver. Mer info om detta finns på www.nellierolf.se.

Jag flyttade sedan till Helsingborg där jag först hade klasser på ett mindre gym. Där träffade jag Liz. Vi har inte haft så mycket kontakt sedan jag flyttade söderöver igen men så sågs vi på en yoga-workshop för ett tag sedan och det ena ledde till det andra. Nu har vi en gemensam satsning på gång som jag snart hoppas kunna berätta mer om… (ledtråd; det handlar om yoga i skolvärlden).

Under ganska många år undervisade mina yogaklasser med basen i Poweryoga, och med många år som gruppträningsinstruktör i ryggen. Det var kul och det gick väl bra. Men när jag gick min första utbildning i Global yoga förstod jag att det fanns mer. Mer att utforska och mer att ge. Den första utbildningen jag gick var Global yoga Power (personlig träning i yoga) och den förändrade allt. Synen på mig själv som person, och som yogalärare. Jag insåg hur många omedvetna ”tics” jag hade lagt till mig med och hur stor potential jag hade att utvecklas i min roll som yogalärare. Det var allt annat än bekvämt men definitivt välbehövligt.

Det är framför allt genom dessa utbildningar och olika stora yogaevent som jag har träffat alla fantastiska yogavänner. Ibland gör vi saker ihop, men oftast stöttar och hjälper vi varandra framåt i rollen som yogalärare och egenföretagare. Det är guld värt!

I fredags förra veckan teamade jag ihop mig med Anna och Johanna, två underbara människor (och yogalärare), för att ta bilder på varandra som vi kan ha till våra respektive webbsidor, sociala medier och annat kommunikationsmaterial. Det är nämligen inte helt lätt att få till foton på sig själv, speciellt inte under vinterhalvåret då tiden men dagsljus är väldigt begränsad. Vi hade en härlig eftermiddag tillsammans och resultatet blev ett gång fina (och roliga) bilder. Så himla bra kombo! Anna och Johanna hittar du på Lomma kiropraktorklinik.

Johanna_Anna_Lomma kiropraktor

Nellie Rolf_advanced lunge_yoga

Nellie_Johanna_Anna

Jag är så glad för alla fina människor som yoga fört mig samman med. För det är inte helt givet att en träffa nya vänner så här på ”äldre dar”. Det finns så mycket givmildhet och ödmjukhet bland dessa människor och jag är innerligt tacksam att vara en del av denna community. 

Vem stöttar dig när du behöver det? Hur hittar du nya vänner i vuxen ålder?

Vi hörs! /Nellie – glad och tacksam

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.