Nellie
Yoga World
FamlijelivLivsstil

En snöig vecka i Branäs

Hej!
För ett par veckor sedan var jag och familjen på skidsemester i Värmland. Alltså det är så vackert med snöklädda vinterlandskap! Det känns som att naturen är inbäddad i bomull och allt blir både ljusare och tystare på något vis. Så härligt! Jag drömmer ibland (rätt ofta) om att flytta norrut, för att få riktig vinter och nära till snöäventyr. Får se om det blir så någon gång… Skåne är härligt på många sätt men vinterhalvåret är tyvärr inte det bästa, det är mest grått och slaskigt värre. Men det finns en fördel med det milda vädret, det går att kallbada hela vintern! 🙂 Men mer om det en annan gång…

Branäs skidbacke

Skidveckan var det ja. Vi bilade närmare 700 mil från Dalby i Skåne till Branäs i Värmland. Det gick faktiskt över förväntan, ingen kräktes eller kissande ner sig någon gång under bilresan. Branäs är en ganska lite by men skidsystemet är relativt välutvecklat. Det räcker i alla fall bra för oss barnfamilj. Vi bodde i en stor stuga (eller rättare sagt hus) tillsammans med makens systers familj och deras föräldrar. För vissa är en sådan konstellation det helt otänkbar och för andra det mysigaste de kan tänka sig… och jag måste säga att det har varit det senare. Det har gått hur bra som helst med allt från skidåkning, till lek och matlagning. Både på lunchen och kvällarna har vi ätit god mat som en enda stor italiensk familj.

Branäs är ett jättefint ställe som passar både barnen och oss vuxna som vill ha lite mer fartfylld åkning. Äggliften på ena sidan berget är super och backarna nedanför är både längre och brantare än vad vi hade vågat hoppas på. Det blev inte så värst många åt på egen hand med det blir fler och fler för varje år och snart hänger nog ungarna med även i de lite längre och svårare backarna. Och när den tiden är inne så blir det nog alperna igen (#familymilestone).

Längdskidor_Branäs

Förutom utförsåkning finns det också fina längdspår i Branäs och de bjöd på både vacker natur och en hel del backar. Det märktes att konditionen inte är den bästa, så att säga. Men gött ändå att aktivera hela kroppen och glida fram i de vita spåren omgiven av snöklädda träd och buskar.

Det bästa med veckan var nog ändå hundarna. De som drar hundspann alltså. Vi hade bokat en kortare tur på knappt en halvtimme, men vi spenderade nog minst den dubbla tiden med att gosa med hundarna. Så himla fina! Tänk att vissa har valt ett liv tillsammans med djur som gör att de är ute i naturen en stor del av dagen. Det är deras jobb. Mycket inspirerande!

Hundspann_fam Rolf

Hundspann_Branäs

Hundspann_Branäs

Det börjar redan lukta vår i luften här nere i Skåne, men det kommer sannolikt kunna ett och annat snöfall innan våren är här på riktigt. Men vårkänslorna, de är redan på väg.

Vi hörs! /Nellie – vinterdrömmare

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.